Se lejepriser

Fællesskab

Virke starter med Vi. Det er beboerne, der skaber fællesskabet. De fælles rum bliver indrettet i samarbejde med beboerne og sådan at man kan bruge dem til mange forskellige ting. Virkeværten har styr på det praktiske og fokus på at understøtte beboernes initiativer.

Broen_Skibet_Koege_20200622_TH_0594

Alrummet

Alrummet er hjertet i Virke-fællesskaberne. Den store, fælles dagligstue med køkken, spiseborde til fællesspisning og bløde møbler til hygge, fordybelse og hjemmearbejde. Alrummet ligger i forbindelse med en terrasse, hvor man kan samles i det fri, når vejret tillader det, og dyrke grønt og krydderurter midt i byen.     

Drivhuset

I drivhuset kan man dyrke grønt og krydderurter, hygge sig sammen eller alene med en bog. Drivhuset kan ligge på en tagterrasse, i gården eller i det grønne omkring bebyggelsen. Det varierer fra bebyggelse til bebyggelse.    

Værkstedet

I værkstedet kan man arbejde med træ, metal, kunst og håndarbejde og selvfølgelig reparere en cykel. Beboerne er selv med til at indrette værkstedet og bidrager med eget værktøj til en fælles værktøjssamling. 

Gæsteværelser og nytterum

Udover alrummet, værkstedet og drivhuset kan Virke-fællesskaberne have forskellige praktiske hverdagsrum, som varierer fra bebyggelse til bebyggelse. Det kan være gæsteværelser, så man kan have familie og venner på besøg, og nytterum med fællesvask, kummefrys og plads til anden husholdningspraktik.

Virke-værten

I Virke har vi ikke viceværter, men Virke-værter. Som en almindelig vicevært har Virke-værten ansvar for bygningsdriften, men derudover har Virke-værten også fokus på bæredygtighed, og på at være en vært for beboerne, som byder velkommen til nye lejere, introducerer byggeriets digitale løsninger og understøtter beboernes initiativer med en praktisk hånd i hverdagen.

Beboerproces

Når vi etablerer et nyt Virke-fællesskab, er det første hold af beboere med til at skabe rammerne. Det sker i en beboerproces, der starter ca. ni måneder før indflytning. Her er man bl.a. med til at lave den endelige indretning af alrummet sammen med indretningsarkitekterne. Man lærer også hinanden at kende og etablerer mindre arbejdsgrupper, hvor man arbejder med det, man særligt interesserer sig for. Det kan fx. være at forberede uderummene eller drøfte fællesspisninger og andre sociale aktiviteter.

Fælles køkkenhave / Virke-Balancen
Fælles køkkenhave / Virke-Balancen

Virke-app

Virke-appen er den fælles digitale platform for alt det praktiske. Her kan man stille spørgsmål til Virke-værten og etablere interessegrupper. Man har adgang til alt det formelle om boligen som lejekontrakten og referater fra møder i beboerforeningen. Virke-appen understøtter også sociale aktiviteter i form af en kalender, hvor man kan tilmelde sig fællesspisning og gåture mv. Beboere kan naturligvis også kommunikere med hinanden gennem Virke-appen.

Få opdateringer om Virke i din indbakke

Følg med i udviklingen af Virke. Tilmeld dig her, hvis du vil høre mere om de kommende boligfællesskaber.

"*" indikerer påkrævede felter

Vælg nyhedsbrev*
Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.