Ofte stillede spørgsmål
Her finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål om Virke-Teglgården.
Her finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål om Virke-Teglgården.
Virke er et boligfællesskab, der henvender sig alle over 50 år, der ikke har hjemmeboende børn. I udlejningen tilstræber vi, at beboerkredsen består både af erhvervsaktive og seniorer og af beboere i forskellige aldersgrupper.
Det afhænger af beboerne. Typisk vælger man at lave fællesspisning 2-3 gange om ugen, og man deltager, når man kan. Fredagsbar og klubber for sport, håndarbejde, håndværk og dyrkning af grøntsager er andre typiske aktiviteter.
Virke er et moderne boligfællesskab, hvor fællesskabet som udgangspunkt er et tilvalg frem for en pligt. Man vælger altså selv til og fra og deltager i de aktiviteter, der interesserer en. Når det er sagt, så kræver Virke også lyst til fællesskab og at man deltager i fællesspisninger og andre fælles aktiviteter jævnligt. Hvis man bare vil have en dejlig lejlighed og ikke er interesseret i at dele og gøre ting sammen, så er Virke ikke det rigtige.
Det gør beboerne via huslejen. Fællesarealerne er tænkt som en del af boligen, som man deler med hinanden og både bruger til fælles aktiviteter og private sysler.
Beboerne står for den daglige rengøring i fællesrum, mens udlejer står for rengøring af trapper og andre adgangsveje samt udearealer.
Ja, man må have en hund, en kat eller et andet mindre kæledyr. Kæledyr må dog ikke medtages i de indendørs fællesrum.
Nej. Både lejligheder og fællesrum er røgfri.
Virke-boligerne bliver ikke udlejet til beboere, der er plejekrævende ved indflytning. Men boligerne har elevator, så man kan blive boende, også selvom man bliver plejekrævende i lettere omfang, bruger rollator eller kørestol.
Når man underskriver lejekontrakten bliver man inviteret indenfor i Virkeappen. Virkeappen er både en kontaktbog og platformen for den løbende kommunikation i beboerprocessen, før man flytter ind. Der vil også typisk være infomøder i forbindelse med udviklingen af et Virkefællesskab, hvor man kan møde andre interesserede.
Virke-boligfællesskaber er på Facebook. Det er op til beboerne, om de ønsker at have en Facebookgruppe kun for beboere.
Når man underskriver lejekontrakten bliver man inviteret til at downloade Virke-appen.
Alrummet er 155 m2 og indrettet sådan at man kan være 30 personer til en fællesspisning. Det svarer til det antal, der erfaringsmæssigt typisk deltager i hverdagens fællesspisning i et Virke-fællesskab.
De første beboere er med til at indrette alrummet sammen med indretningsarkitekten. Beboerne kan bidrage med egne møbler, lamper og lign. for at give personlighed til den samlede indretning og gøre det mere bæredygtigt.
Hvis man donerer fx et møbel, en lampe eller et stykke værktøj til fællesskabet, så tilhører det fællesskabet, og man får det ikke tilbage, når man flytter.
Alrummet er beboernes fællesrum og man aftaler selv i beboerforeningen, hvad der skal være af regler for den daglige anvendelse. Der er dog nogle grundlæggende regler som at man ikke må medbringe husdyr, ikke må ryge, ikke må leje alrummet ud til kommercielle formål samt at man som beboergruppe forestår den daglige oprydning og rengøring efter brug.
Beboerne forestår selv den daglige rengøring og oprydning efter brug, når man fx har haft fællesspisning. Derudover sørger udlejer for at der bliver vasket gulve, pudset vinduer og lignende grundrengøring.
Der er fælleslokale (alrum) med terrasse. Derudover har Virke-fællesskabet adgang til et værksted i Fælleshuset Aaen.
Beboerne sørger for den daglige vedligeholdelse, som det er at passe godt på tingene, men det er udlejer, der bekoster reparationer og udskiftning.
Det gør udlejer.
Beboerne betaler for forbruget via et bidrag til huslejen. Bidrag er ens for alle lejligheder uanset hvor meget man anvender de fælles faciliteter.
Ja, i p-kælder og der vil blive suppleret i takt med udviklingen.
Ja, der er solpaneler på bygningens tag.
Ja, bygningen er opført med brug af genbrugsmaterialer. Desuden er en del af bygningen, hvor Virkeboligerne ligger genbrugt direkte ved konvertering fra kontorhus til boliger.
For hele Trælasten vil biodiversiteten øges fra den tidligere anvendelse som trælast til det færdig opførte byområde.
46-101 m2 BBR areal.
Fælleslokale er 146 m2 BBR areal.
Der er fælles dyrkningsmuligheder, men ikke egentlige haver.
34 boliger med 1-2 pers. i hver bolig.
Ja, fra januar 2023 vil man kunne opleve en prøvebolig.
Boligerne er indrettet efter bygningsreglementets retningslinjer for tilgængelighed, der foreskriver adgangsvenlige boliger mv.
Det er individuelt, om man kan få boligstøtte. På borger.dk kan du se, om du er berettiget til boligstøtte.
https://www.borger.dk/bolig-og-flytning/Boligstoette-oversigt
Ja, der kan dog være usikkerhed, da boligerne er under opførelse.
Ja, p-pladser i p-kælder kan lejes.
Ja, via nyhedsbreve eller ved at kigge forbi byggepladshegnet ind i mellem.
Der vil være en drift og vedligeholdelsesmanual elektronisk tilgængelig.
Ja, den strøm som solcellerne producerer bruges på fællesraelerne og er dermed med til at reducere energiforbrug og dermed indirekte også en reduktion af lejen.
De er ca. 2-3 m2.
Ja, der er elevatorer i alle opgange.
Ja, i fbm. Virke-boligerne er der tilknyttet en Virkevært.
Der vil være mulighed for at Virke-beboerne sammen kan bestemme, hvordan fælleslokalet skal bruges.
PD vil stille rammerne til rådighed for Virke-beboerne som selv skal afgøre, hvilke aktiviteter fællesskabet skal stå for. PD ønsker at Virke beboerne selv har stor indflydelse på det daglige fællesskab, men PD vil omvendt også søge at sikre at Virke fællesskabet fungerer godt, hvis noget er ved at køre skævt.
Vi åbner for udlejningen ultimo januar 2023.
3 mdr. leje i depositum. 2 mdr.’s forudbetalt leje.
Husleje dækker leje af bolig samt ret til brug af fælleslokale mv. Forbrugsudgifter betales af lejer ud over lejen.
Vi har forsøgt at svare på alle spørgsmål, vi plejer at få om Virke-Teglgården. Men har du alligevel et spørgsmål, vi har overset, må du meget gerne sende det til os. Så vil svare på det hurtigst muligt.