Se lejepriser

Bæredygtighed

Virke-Teglgården er et byggeri og et boligfællesskab for dem, der gerne vil leve mere bæredygtigt. Byggeriet bliver certificeret efter den internationale standard for byggeri, DGNB, til niveauet guld.    

Klima

Virke-Teglgården ligger i den del af den nye karré, der engang var en kontorejendom. De bærende dele af det gamle byggeri er bevaret, og tagstenene bliver brugt til et smukt mønster på den nye facade. Ved at genanvende det meste af den gamle beton har man sparet store mængder CO2.

Traelasten_Aarhus_20210609_TH_0081
Traelasten_Aarhus_Drone_20200424_TH_0074

Natur

Inden byggestart er der udarbejdet en undersøgelse af biodiversiteten i hele Trælasten. Herefter er der udarbejdet en projektspecifik biodiversitetsstrategi i området med henblik på, at området realiseres, så biodiversiteten øges betydeligt over tid.

Sundhed

Alle byggematerialer er valgt ud fra krav om ingen flygtige organiske forbindelser (VOC’er og aldehyder). Boligerne har støjsvag, mekanisk ventilation med filtrering af luften. Bygningen er designet med fokus på at sikre et godt dagslys. Vinduesglas er solafskærmende, så man undgår, at boligerne overophedes.

3d-visualisering-dimension-design-pension-danmark-virke-int-virke-002-lt22-spisestue
alex-jones-bBKVrH0vzB4-unsplash

Ressourcer

Vi bruger FSC/PEFC certificeret træ eller genbrugstræ. Det gælder for 90 pct. af det træ, som er brugt på byggepladsen. Der er projekteret anlæg til opsamling og opbevaring af regnvand i området inkl. forsinkelsesbassiner, så alt regnvand kan holdes ude af spildevandssystemet og i stedet renses og udledes til åen.

DGNB certificering er en kvalitetssikring, som bruges til at evaluere en bygning eller et byområde, gennem en række kriterier og underkriterier, herunder miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter samt vurdering af tekniske kvaliteter og proceskvaliteter.

Tilmeld dig Virke-Teglgårdens nyhedsbrev

Få besked om Virke-Teglgården som en af de første. Nyheder om udlejning, boliger og fællesskabet direkte i din indbakke.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.